دستگاه و تجهیزات/نگهداشت

راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی [مقایسه و بررسی انواع ساکشن]

راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی
Rate this post

شاید لوله رابط ساکشن، مزاحم‌ترین چیزی باشد که حین درمان دندان، بیمار مجبور به تحملش می شود اما یک دندانپزشک خوب با راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی می تواند از این مزاحمت برای بیمار بکاهد. همانطور که می دانید، جراحی دهان برای درمان حفره ها، عفونت ها، دندان های شکسته و مسائل مربوط به سلامت فک و لثه از رایج ترین اقدامات پزشکی هستند. برای انجام اغلب درمان های دندانپزشکی و به خصوص درمان های ترمیمی به شیوه ی صحیح، باید رطوبت دهان کنترل گردد و محیط کار خشک باشد. گاهی برای برخی از جراحی ها باید محیط دهان بصورت مداوم در حال شستشو باشد. تمامی این اعمال تنها با روش های مختلفی از جمله استفاده از ساکشن (مکنده) های دندانپزشکی میسر می شود. در این مطلب ما به راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی می پردازیم. سپس برای شما انواع ساکشن را مقایسه و بررسی خواهیم کرد.

ما پیش از این هم در مطلبی جداگانه به آشنایی بیشتر با دستگاه ساکشن دندانپزشکی پرداخته بودیم که می توانید به مطالعه آن هم بپردازید. همچنین دستیازان محترم می توانند در مطلب آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار به اطلاعات مفیدی دست پیدا کنند.

راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی

ساکشن دندانپزشکی چیست؟

ساکشن دندانپزشکی همان ابزار لوله ای منحنی است که برای جراحی دندان در داخل دهان بیمار قرار می گیرد. اگر می خواهید بدانید ساکشن دندانپزشکی چیست ، باید بگوییم مجموعه ای از لوازم و تجهیزات دندانپزشکی می باشد که به منظور مکش بزاق دهان و همچنین خون ناشی از جراحت لثه مورد استفاده قرار می گیرد. ساکشن دندانپزشکی بطور خاص، وظیفه مدیریت رطوبت و پاکیزگی دهان بیمار حین جراحی را برعهده دارد. حال که دانستید ساکشن دندانپزشکی چیست ، بهتر است در ادامه در مورد انواع و کارایی های مختلف این ابزار صحبت کنیم.

انواع ساکشن دندانپزشکی کدامند؟

انواع ساکشن‌ دندان‌پزشکی شامل 2 نوع اصلی می شود. عموماً این دو را با نام های ساکشن آبی و ساکشن هوایی می شناسند. هرکدام از این ابزار ها وظیفه و توانایی متفاوتی دارند که در این بخش از راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی به آن می پردازیم.

بطور خاص ساکشن آبی یا بزاق‌کش، بزاق دهان بیمار را خارج می‌کند و در بسیاری از مواقع، دندان‌پزشک آن را طوری در دهان بیمار می‌گذارد که تمام بزاق دهان او را تخلیه کند.
نوع دوم، ساکشن هوایی یا حجم بالا است که دستیار، آن را نزدیک موضعی که دندان‌پزشک مشغول کار بر روی آن است نگاه می‌دارد تا تمام مواد، مایعات و خرده‌های باقی‌مانده از ترمیم دندان را جمع کند. شکل کار این ساکشن، مانند یک جاروبرقی قوی است که خرده‌‌های موادی که در دهان بیمار باقی مانده را بدون اینکه دندان‌ها را لمس کند به داخل خود می‌کشد.

راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی

در ادامه به توضیح این 2 مدل از انواع ساکشن دندانپزشکی خواهیم پرداخت:

ساکشن معمولی یا Saliva Ejector (تخلیه کننده بزاق)

روتین ترین ساکشن دندانپزشکی این مورد است. ساکشن معمولی تخلیه کننده مقادیر کم آب و بزاق از دهان بیمار استفاده می شود. این ساکشن روی قسمتی از یونیت دندانپزشکی به نام تابلت یا میز دستیار قرار دارد که اجزای دیگری نیز مانند پوار آب و هوا می توانند روی این قسمت وجود داشته باشند.

مقاله مرتبط: اجزای تابلت یونیت دندانپزشکی

یک لوله پلاستیکی کوچک و یک بار مصرف به نام سرساکشن به قطعه سر شلنگ ساکشن وصل می شود و در داخل دهان بیمار قرار می گیرد. این سرساکشن ها انعطاف پذیر بوده و برای انطباق با مناطق مختلف دهان می توان آن ها را به شکل دلخواه درآورد.

ساکشن با حجم بالا یا HVE(High Volume Evaluator)

ساکشن با حجم بالا نسبت به ساکشن معمولی وسیله قوی تری برای کنترل رطوبت و خارج سازی مایعات از محیط عمل می باشد. در زمانی که میزان زیادی آب در محیط عمل وجود دارد از این ساکشن استفاده می شود. این ساکشن علاوه بر کنترل رطوبت، می تواند در حذف ذرات جامد کوچک و نیز کنار نگه داشتن زبان یا گونه به دور از محل عمل کمک کند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی باید بدانید که بر روی این ساکشن نیز سرساکشن مخصوص نصب می شود. سرساکشن های HVE در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارند و از جنس پلاستیک نیمه سخت می باشند که پس از استفاده باید استریل شوند. برخی از این سرساکشن ها شیب به سمت پایین برای استفاده در قسمت های قدامی دهان و یا شیب به سمت بالا برای استفاده در مناطق خلفی فک بالا دارند.

راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی

بهترین مارک های ساکشن دندانپزشکی چه مزایایی دارند؟

بهترین مارک های ساکشن دندانپزشکی در مدل های مختلفی در بازار موجود هستند. البته که اکثر آنها کیفیت خوبی داشته و قابل اعتمادند. اما بطور خاص، بهترین مارک های ساکشن دندانپزشکی از کیفیت موتور و مکش بالا برخوردار هستند و قابلیت استریل شدن بدنه بالایی دارند. همچنین عموماً بهترین مارک های دندانپزشکی مخازنی با حجم پذیری بالا دارند که با توان خروجی بالای خود می توانند تمامی آلودگی ها را از محل جراحی دور کنند.

مطلب مرتبط: آشنایی با کراشوار دندانپزشکی


از بین بردن بزاق برای تقویت عوامل باندینگ

در روش باندینگ از مواد اتصال دهنده بسیار موثر و قوی استفاده می شود تا ترمیم انجام شده در برابر فرسودگی های روزانه مقاوم باشد. در طی مراحل ترمیم، به دلیل وجود اجسام خارجی در دهان، مانند آینه دندان، دهان می تواند بیش از حد معمول بزاق تولید کند. متأسفانه، اگر بزاق بیش از حد در ناحیه ی ترمیم وجود داشته باشد، می تواند مواد اتصال دهنده را بی اثر کند و ترمیم انجام شده به درستی بر روی دندان ها محکم نشود. با استفاده از دستگاه ساکشن دندانپزشکی، شما می تواند با برداشتن اکثریت بزاق و خشک نگه داشتن محل ترمیم، دندان را به آرامی محکم کنید.

جلوگیری از بسته شدن راه تنفسی در طی درمان

خفگی یک ترس رایج در بین بیماران به ویژه کودکان است. خطر خفگی در دندانپزشکی یک خطر بسیار واقعی به خصوص در افرادی که دارای مجاری هوایی حساس، ضعف ماهیچه ها و دارای آسیب های دهان و دندان سخت و سابقه بیماری هستند ایجاد می کند. ساکشن دندانپزشکی مناسب و با کیفیت با از بین بردن سریع بزاق دهان و بقایای جراحی، باعث کاهش خطر خفگی می شود.

بهداشت محیط درمان

در طول درمان های زیبایی و ترمیمی، ممکن است استفاده از ابزار های دندانپزشکی سرعت بالا مانند پولیش ها، باعث تبدیل بزاق و همه باکتری ها یا میکروب های موجود در آن را به یک آئروسل مضر شود که می تواند نفس بکشد و به سطوح اطراف پخش شود. این می تواند خطر بیمار شدن کادر درمان و دندانپزشکان را افزایش دهد. دستگاه ساکشن دندان در واقع میزان آئروسل مضر را کاهش می دهد و از رشد آن در حالی که شما در حال انجام درمان و ترمیم هستید، جلوگیری می کند. این امر باعث استریل و ایمنی بیشتر محیط برای بیماران و کادر درمان می شود.

راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی

نحوه کار ساکشن دندانپزشکی

نحوه کار ساکشن دندانپزشکی در دو مدل آن متفاوت است. استفاده از تجهیزات کاربردی و استریل باعث شده تا کار درمان دندان به صورت کاملا بهداشتی و به بهترین شکل انجام شود. عملکرد ساکشن با دستگاه های دیگر کاملا متفاوت بوده و دارای ماشین قوی است که می تواند آب و مایعات درون دهان بیمار را به راحتی درون خود نگه دارد.

ساکشن آبي برای تخلیه بزاق دهان از لوله ساکشن استفاده می کند. نحوه کار ساکشن دندانپزشکی مدل هوایی متفاوت بوده و به صورت جاروبرقی عمل می کند. به محل ترمیم نزدیک شده و تمام مواد اضافی از ترمیم را درون خود جمع آوری می کند. زمانی که دستگاه ساکشن برقی روشن می شود هیچ گونه صدایی و لرزشی ندارد و دستیار دندانپزشک لوله ساکشن را کنار دهان بیمار قرار می دهد و مواد تخلیه شده به درون مخزن دستگاه هدایت شده و پس از جداسازی قسمت مایع آن وارد فاضلاب می شود.

قدرت مکش دستگاه فوق العاده بوده و شما شاهد خروج مواد از دهان خود خواهید بود چون لوله ساکشن بافتی کاملا شفاف دارد. جنس لوله ساکشن کاملا ضد حساسیت بوده بدین ترتیب درون دهان و کنار لب هیچ گونه آلرژی و حساسیتی ایجاد نمی کند. ساکشن بر روی یونیت یا میز کار دندانپزشک نصب می شود تا در هر زمانی در دسترس باشد.‌ یونیت حالت چرخشی دارد بنابراین ساکشن به راحتی به صورت بیمار نزدیک شده و سریع درون دهان او قرار می گیرد.

چون در ساکشن های آبي حجم زیادی از آب در زمان شستشو و تخلیه دهان اتلاف می شود بنابراین استفاده از ساکشن های هوایی و همچنین بادی و برقی گزینه بهتری است.نحوه کار ساکشن دندانپزشکی بدین صورت است که مایعاتی که توسط لوله دستگاه از درون دهان خارج می شوند پس از طی کردن مسیری کوتاه وارد مخزن دستگاه می شوند که در برخی مدل ها مخزن به صورت دستی و برخی دیگر برقی تخلیه و درون فاضلاب ریخته می شود تا بتواند کارایی بهتری داشته باشد.

در پایان راهنمای خرید ساکشن دندانپزشکی باید بدانید که نحوه کار این ابزار در مدل های مختلف متفاوت بوده و شما باید در ابتدا طبق بروشور دستگاه را راه اندازی و از آن استفاده کنید.

ساکشن دندانپزشکی چیست؟

بطور ساده، ساکشن دندانپزشکی همان لوله منحنی ست که در هنگام جراحی دندان، داخل دهان بیمار قرار می گیرد و وظیفه کنترل رطوبت دهان را برعهده دارد.

انواع ساکشن دندانپزشکی چیست؟

ساکشن دنداندانپزشکی دارای 2 نوع با حجم معمولی و با حجم بالا می شود که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند.

چرا باید از ساکشن دندانپزشکی استفاده کرد؟

برای از بین بردن بزاق به سبب تقویت عوامل باندینگ از ساکشن دندانپزشکی استفاده می شود. همچنین جلوگیری از بسته شدن راه تنفسی در طی درمان و بهداشت محیط درمان از مزایای ساکشن دندانپزشکی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.