دستگاه و تجهیزات/نگهداشت, مقالات عمومی

آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار [ آموزش تخصصی]

آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک
4.4/5 - (101 امتیاز)

دستیاری دندانپزشک هم به اندازه شغل دندانپزشکی مهم است، یک دستیار دندانپزشک که از مهارت بالایی برخوردار است، عضو بسیار مهمی در تیم دندانپزشکی تلقی می شود و از همین روی بر آن شدییم تا در مورد آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک مقاله ای آماده کنیم .

سابقه دندانپزشکی به قدمت عمر بشر و احتمالا به داشتن دندان درد برمی گردد. مطابق همین سابقه و بر مبنای امکانات موجود مردم به مراقبت و تمیز کردن دندان های خود می پرداخته اند. اگر چه اغلب مردم زمینه هایی مثل دندانپزشکی زیبایی را از امور نوین در این عرصه به شمار می آورند، اما نشانه هایی از درمان های زیبایی مثل جواهرات چسبانده شده به دندان های اینکاها و مایا ها در قرن نهم قبل از میلاد دیده شده است .

شما می توانید برای بررسی کامل سایر تجهیزات دندانپزشکی به مقاله لیست تجهیزات دندانپزشکی و اصطلاحات دندانپزشکی در بخش مقالات سایت فروشگاه دندانپزشکی آنتوس مراجعه کنید . همچنین ما در مطلبی به صورت ساده و خلاصه به راهنمای خرید تجهیزات دندانپزشکی پرداخته ایم

آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک

Table of Contents

اهمیت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک :

در تمامی دوران همیشه در کنار دندانپزشک ، یک دستیار وجود داشته و دارای وظایف مختص به خود بوده که از جمله کاهش اضطراب  بیماران، اخذ تصمیم های به موقع، ساده کردن فرایند های درمانی، افزایش کیفیت درمان و چک آپ کردن وضعیت سلامت بیمار قبل از جراحی مخصوصا بررسی فشار خون در بیماران قلبی از وظایف دستیار دندانپزشک می باشد. در این حرفه به ایثار، مسولیت پذیری و اموزش مستمر نیاز می باشد .

بررسی مداوم فشار خون برای تمامی بیماران قلبی مخضوضا قبل از مراجعه به د ندانپزشک الزامی است و حتما باید در هنگام موضوع بیماری خود را با دندانپزشک و یا دستیار دندانپزشک مطرح کند .

برای اطلاع از میزان فشارخون خود ، داشتن یک دستگاه فشارسنج خانگی نیاز است که شما با مراجعه به مقاله ” فشارسنج خوب چی بخرم ” با مشخصات انواع فشارسنج خانگی همچون فشارسنح امرن M2 آشنا شوید .

بررسی فشارخون توسط دستیار دندانپزشک

جدول لیست تجهیزات دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک :

یونیتپیشبند بیمارTopical anestheticCarver
کراشوارروکش یونیتLidocaine-redHatchet
چراغ رول های پنبه ایPolocaine-tanلایت کیور
تابلتگاز استریل و نوار پانسمانسوزن های داروی بی حسیاتوکلاو
صندلیسرسرنگ های آبسرنگ تزریقروکش موقت
آینه دندانپزشکیالتراسونیک اسکالرفرز دندانپزشکیدوربین داخل دهانی
آنگلسری های دستگاه الترا سونیک اسکالرکپسول آمالگامسینی دندانپزشکی
توربین دندانپزشکیکورتآمالگام کریرپنس
جرم گیرکلروهگزدین 0.12 درصدآمالگاماتوراکسپلورر
فورسپسFluoride varnishcondenserپریو پراب
ساکشنq-tipBurnisherاسید اچ

آشنایی با وسایل و لیست تجهیزات دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک :

یک دستیار دندانپزشک وظایف متعددی دارد اما بی شک یکی از اساسی ترین و مهم ترین وظایف یک دستیار دندانپزشک، آماده سازی و گردآوری تمام وسایل، ابزارها و مواد مورد نیاز هر درمان در قالب یک مجموعه، قبل از شروع کار دندانپزشک و تحویل موارد خواسته شده در حین کار به او می باشد. در نتیجه دستیار دندانپزشک باید تک تک ابزارها و تجهیزات مورد استفاده در دندانپزشکی را شناخته و با کاربرد کی آنها آشنا باشد که در ادامه به لیست پر کاربردترین ابزارهای دندان به آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک خواهیم پرداخت :

یونیت :

مهم ترین بخش هر مطب دندانپزشکی که لازم هس تا هم دندانپزشک و هم دستیار دندانپزشک با ساز و کار آن آشنایی کامل داشته باشد یونیت دندانپزشکی است که به عنوان اولین و مهمترین تجهیزات دندانپزشکی است که جهت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است .

یونیت در واقع عمان صندلی زیبا و میز کار دندانپزشکی است. یونیت دندانپزشکی مهم ترین بخش از تجهیزات دندانپزشکی هر مطب است .

برای آشنایی بیشتر با اجزای یونیت دندانپزشکی کلیک کنید

آشنایی با یونیت دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک

کراشوار :

بخشی از یونیت است که بیمار می تواند توسط آن دهان خود را بشوید. این کار درون یک کاسه با قابلیت جدا شدن و استریل کردن انجام می شود که لوله ای بر روی خود داشته و آب را داخل کاسه باز می کند. . کراشوار ها معمولا از جنس پلاستیکی، چینی و سنگی و….. می باشد. یک کراشوار خوب در اثر مواد دندانپزشکی یا ضدعفونی تغییر رنگ نمی دهد.

چراغ :

منظور همان چراغ بسیار بزرگ و زیبای بالای سر بیمار است که برای دید مناسب پزشک در حین انجام کار استفاده می شود. وجود نور اهمیت زیادی داشته و رنگ آن نیز بسیار مهم است. زیرا نور نامناسب و زرد رنگ باعث خستگی چشم پزشک می شود. یونیت ها پایه ای دارند که چراغ دندانپزشکی بر روی آن قرار می گیرد و تغییر زاویه و همچنین شدت نور را برای پزشک امکان پذیر می کند.

تابلت :

مهمترین بخش از یونیت دندانپزشکی است که جهت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است بصورت کامل به ساز و کار آن مشرف باشد .

همان طور که گفته شد تابلت یونیت دندانپزشکی یکی از قسمت های مهم یونیت است که ابزارها بر روی آن قرار گرفته و موقعیت آن باتوجه به نظر پزشک قابل تغییر است. تابلت نیز از قسمت های مختلفی مانند صفحه کلید، سیم ها، سینی و…. تشکیل شده است.

آشنایی با تابلت یونیت دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک

صندلی :

استحکام و قدرت و قابلیت تغییر از ویژگی هایی است که در هنگام خرید یک صندلی باید به آن توجه کنید. صندلی، موتوری برای بالا و پایین کردن قسمت نشیمن گاه و همچنین موتوری برای جابجایی پشتی صندلی دارد. پزشک می تواند با توجه به نیاز خود صندلی را در حالت های مختلفی قرار دهد.

از بخش های دیگر یک یونیت می توان به جعبه باکس، پدال و … اشاره کرد.

آینه دندانپزشکی :

ساده ترین تجهیزات دندانپزشکی، آینه ها هستند که نوع آینه فرو رفته یا دهانی بسیار پرکاربرد است. دادن دید غیرمستقیم و تاباندن نور به سطوح مورد نیاز از کاربردهای مهم آینه ها می باشند. آینه های دهانی که سر گردی دارد، شماره 4 و 5 آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین آینه شماره 2 جهت کار بر روی دندان های عقب کاربرد دارد.

آنگل :

آنگل ها، ابزاری هستند که قدرت بالا و سرعت پایینی داشته و توسط یک موتور کار می‌کنند. آنگل ها نیز داری یک کارتریج مخصوص در سر می‌باشند. اگر موتور آنگل با فشار هوا کار کند به آن ایرموتور و اگر با برق کار کند به آن میکروموتور گفته می‌شود.

اجزای داخلی آنگل شامل متحرک های منتقل کننده نیرو از میکرو موتور به هد و سپس به فرز است. قسمت های مختلف دیگر آنگل دندانپزشکی عبارتند از: هد یا سر آنگل که دارای کارتریج است، ورودی و خروجی آب، پوسته

توربین دندانپزشکی :

توربین همانند دریل های صنعتی یکی از تجهیزت دندانپزشکی است که توسط آن دندان را سوراخ کرده یا تراش می دهند. این ابزار یکی از سریع ترین توربین ها در دنیا است که سرعتی معادل 350 تا 400 هزار دور در دقیقه دارد. توربین ها را می توان به دو نوع بلبرینگی و ایربرینگی تقسیم کرد. گرچه توربین ها انواع مختلفی دارند اما اساس کار یکسانی داشته و همگی دارای هد هستند که به آن کاتریج می گویند. بد نیست که بدانید توربین هایی با کاتریج بلبرینگی نسبت به ایربرینگی ها از کیفیت بیشتری برخوردارند.

پس همانقدر که دندانپزشک باید از ساز و کار توربین اطلاع داشته باشد دستیار وی هم که جهت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است بطور کامل به آن اشراف داشته باشد .

جرم گیر :

این دستگاه جهت جدا کردن و از بین بردن جرم و پلاک روی دندان کاربرد دارد. جرم گیر از یک هندپیس تشکیل شده که قلمی بر روی آن نصب می شود. با مرتعش کردن نوک قلم در گستره 25 تا 30 کیلوهرتز، آب بوسیله روزنه باریکی که در آن وجود دارد به نوک قلم پاشیده شده و در اثر ارتعاش آب اسپری شده و ایجاد حباب می کند. این کار علاوه بر خنک کردن دندان و سرد نمودن قلم، موجب سایش شده و به جرم گیری کمک می کند .

فورسپس :

بعد از این که دندان به وسیله ی الواتور از بافت ها و استخوان اطراف آن جدا شد باید آن را توسط یک وسیله گرفت و از داخل استخوان خارج کرد که این وسیله فورسپس نامیده می شود. این وسیله از که جنس کربن بوده، قابلیت استریل شدن در دمای بالا را دارد. فک بالا و پایین، فورسپس های مخصوص به خود را دارند بطوریکه نوک فورسپس های فک بالا بطور مستقیم و در امتداد دسته قرار داشته در حالی که نوک فورسپس های فک پایین نسبت به دسته آن دارای زاویه تقریبا 90 درجه ای است. فارغ از فک بالا یا پایین بودن فورسپس ها بر اساس این که برای کشیدن کدام دندان به کار می روند، شکل قسمت سرشان طراحی خاص و متفاوتی دارد .

آشنایی با  ابزار دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک

ساکشن :

به طور کلی دو نوع ساکشن آبی و هوایی داریم. ساکشن آبی بزاق های تولید شده در دهان بیمار را تخلیه کرده و ساکشن هوایی همانند یک جارو برقی قوی، تمام مواد و مایعات باقی مانده از ترمیم دندان را جمع می کند و به داخل خود می کشد. هنگام انجام امور ترمیمی توسط دندانپزشک، خشک بودن دندان از اهمیت بالایی برخوردار است.

پیشبند بیمار :

جهت جلوگیری از ریخته شدن مواد و مایعات روی لباس بیمار مورد استفاده قرار می گیر که رنگ و طرح ها متفاوتی دارد

روکش یونیت :

روکشی نایلونی ست که قبل از قرار گرفتن بیمار بر روی صندلی مخصوص، بر روی آن سوار می شود و پس از پایان کار، تعویض می شود.

 رول های پنبه ای :

برای جذب بزاق دندان و ایزوله کردن دهان، از رول های پنبه ای استفاده می کنند. این رول ها به عنوان محافظ عمل کرده و با خاصیت جذب کنندگی مواد جهت درمان های ریشه کاربرد دارند. 

گاز استریل و نوار پانسمان :

برای پاک کردن و تمیز کردن وسایل و تجهیزات از گاز استریل استفاده می شود. این گاز ها دارای الیافی با قدرت بالا در جذب مایعات بوده و معمولا به رنگ سفید هستند.

سرسرنگ های آب :

جهت شستشو و خشک کردن دندانی خاص و یا شستن کل دهان از سرسرنگ های آب استفاده می کنند. این ابزار دارای پلاستیک های قابل تعویض و قابل اتصال به خروجی های هوا و آب در یونیت های دندان پزشکی می باشد.

التراسونیک اسکالر :

این دستگاه از برای از بین بردن سوبات از آب خنک استفاده می کند و دارای سری های التراسونیک می باشد که با حرکات مداوم، آب را اسپری می کند.

دستگاه اولتراسونیک هم یکی دیگر از تجهیزات مهم دندانپزشکی همچون توربین و یونت است که همانقدر دندانپزشک باید از ساز و کار آن اطلاع داشته باشد دستیار وی هم که جهت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است بطور کامل به آن اشراف داشته باشد .

آشنایی با اولتراسونیک اسکالر دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک

سری های دستگاه الترا سونیک اسکالر :

این سری ها برای از بین بردن باکتری ها و جرم ها و رسوبات دندان ها و همچنین باکتری ها ایجاد شده در بیماری های لثه کاربرد دارند. برای خنک نگه داشتن سر این دستگاه ها از آب استفاده می شود.

شناخت کامل از انواع سری ها و شماره و کد و نام آن ها جهت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است .

کورت :

برای از بین بردن رسوبات دندان و لثه ها و همچنین لکه های ایجاد شده روی دندان مورد استفاده قرار می گیرد. تیغه های این ابزار دارای دو لبه برنده و بسیار تیز هستند که دسته ای گرد دارد.

کلروهگزدین 0.12 درصد :

محلول شستشوی قبل از درمان دهان است که جهت کاهش میزان باکتری های دهان و میکروب ها مورد استفاده قرار می گیرد. این محلول به صورت صورتی و آبی می باشد و بعد از تمیز کردن دهان به میزان 15 میلی لیتر از این ماده استفاده می کنند.

وارنیش فلوراید ( Fluoride varnish ) :

برای از بین بردن حساسیت های دندان بعد از تمیز کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد همچنین برای کمک کردن به جراحت ها و پوسیدگی های اتفاقی که در دندان ایجاد می شود نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده می تواند از پوسیدگی دندان ها نیز جلوگیری کند.

q-tip :

موارد استفاده برای بی حسی های نواحی خاص دهان و کمک به شناسایی و تشخیص مشکلات ریشه و لثه می کند. این ابزار دارای دسته چوبی به همراه سر پنبه ای است.

Topical anesthetic :

این ابزار که به همراه q-tip به کار برده می شود، برای بی حسی های موضعی استفاده شده و دارای دوام و ثباتی بالاست.

داروی بی حسی لیدوکایین ( Lidocaine-red ) :

یک داروی بی حسی به همراه آدرنالین و 2 درصد لیدوکایین است. برای تشخیص و تمایز روی بسته بندی محصول یک نوار قرمز رنگ به کار گرفته شده و یکی از پرکاربرد ترین داروی های بی حسی به شمار می رود.

داروی بی حسی Polocaine-tan :

در مواقعی که بیماران نمی توانند از داروی های بی حسی با آدرنالین استفاده کنند، از این داروی بیحسی بدون آدرنالین استفاده می شود. برای مثال بیمارانی که فشار خون بالا دارند نمی توانند از داروهای بی حسی دارای آدرنالین استفاده کنند.

سوزن های داروی بی حسی :

برای تزریق مواد بی حسی در بافت نرم دهان استفاده می شود که ارتفاع و قطر آن متفاوت است.

سرنگ تزریق :

برای تزریق مواد بی حسی مورد استفاده قرار می گیرد. این سر سرنگ ها دارای یک قلاب می باشند که وارد ویال های داروهای بیحسی قرار می گیرند.

فرز دندانپزشکی :

از این ابزار جهت برش در قسمت های سخت دندان و صیقلی کردن سطح آنها استفاده می شود. جنس ها و سایز های مختلفی از فرز ها در بازار موجود بوده که جنس الماس آن بیشتر در فرز های توربین مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین جنس کارباید آن نیز برای فرز های آنگل استفاده می شود و سرعت چرخش آن از توربین کمتر است. دیگر جنس های مورد استفاده در ساخت فرزها سرامیک،پلیمر و استیل هستند. فرز به 3 بخش کلی Neck، Head و Shank تقسیم می شود که بزرگترین قسمت آن Shank است.

شناخت کامل از انواع فرز ها و شماره و کد و نام آن ها جهت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است .

کپسول آمالگام :

جهت پر کردن نواحی مدنظر در دندان های پوسیده از این ماده استفاده می شود. آمالگام در نواحی خالی دندان ها قرار می گیرد و از این وسیله می توان برای پر کردن نواحی یک طرفه و دو طرفه استفاده کرد.

آمالگام کریر :

این ابزار جهت پولیش کردن سطح تاج دندان ها بعد از نظافت یا قبل از انجام عملیات خاص در دندان پزشکی مورد استفاده قرار می گیرند که در انواع مختلف به دو صورت بسته های حاوی فلوراید و بسته های بدون فلوراید هستند.

آمالگاماتور :

آمالگاماتور برای ترکیب آمالگام و جیوه به کار برده می شود که دندانپزشک به وسیله آن می تواند درصد ترکیب آمالگام و جیوه را انتخاب کند. آمالگاماتور ها در دو نوع کپسولی و پودری، پودری و مخزنی به بازار عرضه می شود.

قلم کاندنسر (condenser ) :

جهت فشرده سازی مواد آمالگام در داخل حفره های دندانی از این ابزار استفاده می شود. این ابزار به مدل های مختلفی تقسیم بندی می شود که سط انتهایی آنها صاف، دندانه دار، گرد، توپی شکل و … است.

قلم برنیش ( Burnisher ) :

برای صیقلی کردن آمالگام و همچنین شکل دادن به سطح آن، بعد از پک کردن و همچنین برای تراشیدن اولیه آمالگام و قسمت های acclusal مورد استفاده قرار می گیرد.

آشنایی با قلم دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک

قلم کارور ( Carver ) :

برای شکل دادن و ایجاد کردن و همچنین حکاکی کردن آناتومی ناحیه occlusal روی آمالگام  مورد استفاده قرار می گیرد.

قلم Hatchet :

برای تمیز کردن حاشیه های داخلی و خارجی  از این ابزار استفاده می شود و مواد اضافه قسمت های خارجی مینای دندان را تمیز می کند.

لایت کیور :

یکی از موادی که برای پر کردن فضای دندان استفاده می شود، کامپوزیت نام دارد. کامپوزیت ماده ای نرم است که جهت سخت کردن آن از دستگاه لایت کیور استفاده می کنند. برخلاف باور عموم نور لایت کیور، لیزر یا اشعه ماورای بنفش نبوده و همان نور مرئی است. کامپوزیت را مخلوطی از مونومر ها تشکیل می دهند که برای سفت شدن به نور نیاز دارند. قدرت نفوذ این نور به حدود 2 میلیمتر از کامپوزیت است. لایت کیور ها به دو نوع هالوژنی و LED تقسیم بندی می شوند که نوع LED آن از محبوبیت بیشتری برخوردار است. زیرا مصرف و گرمای آن نسبت به هالوژن کمتر بوده و نیاز به خنک کننده ندارد.

لایک کیور هم یکی دیگر از تجهیزات مهم دندانپزشکی همچون توربین و یونت است که همانقدر دندانپزشک باید از ساز و کار آن اطلاع داشته باشد دستیار وی هم که جهت آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک لازم است بطور کامل به آن اشراف داشته باشد .

اتوکلاو :

برای ضدعفونی و استریلیزاسیون ظروف و تجهیزات دندانپزشکی از دستگاهی به نام اتوکلاو استفاده می کنند. ضدعفونی مداوم تجهیزات بعد از هر بار مصرف یکی از مهمترین و روتین ترین کارهای مطب های دندانپزشکی است.

آشنایی با اتوکلاو دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک

روکش موقت :

روکش موقت یک کلاهک دندانی شکل است که در زمان تراش دندان بیمار توسط پزشک، استفاده می شود. این کلاهک دندانی تا زمانی که روکش اصلی دندان آماده شود، بر روی دندان ها باقی خواهد ماند.

دوربین داخل دهانی :

دوربین ویدیویی کوچک دستی و در ابعاد آینه دندانپزشکی است که جهت آموزش بیمار و نمایش تصویری با کیفیت از نمای داخل دهان وی استفاده می شود. در هنگام کار با این دوربین از غلافی پلاستیکی جهت جلوگیری از آلودگی استفاده می شود. این دوربین می تواند تصاویر را تا 25 برابر بزرگ نمایی کند که تصویر بدست آمده توسط یک نمایشگر نمایش داده می شود. بدلیل پوشش کامل دهان بیمار توسط دوربین، بیمار از مشکلات دندان های خود نظیر پوسیدگی و ساییدگی و…. آگاه می شود. لازم به ذکر است که تصاویر این دوربین قابلیت چاپ شدن نیز دارند.

سینی دندانپزشکی :

جهت فراهم کردن مکانی مناسب برای وسایل دندانپزشکی از سینی های مخصوص ابزار استفاده می شود که با فرم های گوناگون جهت فعالیت های مختلفی ساخته می شوند.

پنس :

برای گرفتن و یا جا به جایی مواد به داخل و یا خارج از دهان بیمار از پنس استفاده می شود که بصورت ساده و مستقیم یا با سری های کج در سایز های متفاوت موجود می باشند.

اکسپلورر :

این ابزار برای شناسایی دندان های پوسیده و شکسته شده مورد استفاده قرار می گیرد. اکسپلورر ها هم در چند دسته شامل قلم های تیز، ضخیم و منعطف تقسیم بندی می شوند.

پریو پراب :

این وسیله دارای علامت های خاصی است که میزان عمق پاکت های لثه را می توان مورد سنجش قرار داد.

اسید اچ :

این ماده باعث بالا بردن قدرت باندینگ در درمان می شود. علاوه بر این در درمان های ارتودنسی و زیبایی و در ترمیم های کامپوزیتی و چسباندن نگین به دندان استفاده می شود.

سایر ویژگی های دستیار دندانپزشک :

قطعا غیر از آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک باید سایر شریط دیگر از قبیل ویژگی های ظاهری و اخلاقی و وظایف کاری مربوطه را دارا باشد که در ادامه به تمامی این موارد پرداخته شده است :

 ویژگی های ظاهری دستیار دندانپزشک :

  1. تمیز ومرتب بودن روپوش دستیار دندانپزشک
  2. اسفاده از کفش مناسب و بدون پاشنه و راحت
  3. بسته بودن موها به طوری که در حین کار روی صورت و چشم ریخته نشود
  4. حتی المقدور از ناخن مصنوعی استفاده نشود
  5. عدم استفاده از عطر و ادکلن های تند و زننده
  6. آرایش مناسب
  7. استحمام روزانه

 ویژگی های اخلاقی دستیار دندانپزشک

  • مسوولیت پذیر و مبتکر باشد
  • ظاهر حرفه ای خود را همیشه حفظ کند
  • داشتن دانش و مهارت به روز و کافی
  • توانایی ارتباط با بیمار و کنترل کردن استرس او را داشته باشد
  • فابل اعتماد باشد
  • تا جای ممکن با امور مالی آشنا باشد
  • روحیه کار گرئهی را داشته باشد
  • رفتار مناسب با بیمار را همیشه و در هر شرایطی را داشته باشد
  • در کار خود صادق وصمیمی باشد

 وظایف دستیار دندانپزشک در مطب دندانپزشکی :

  1. آماده کردن یونیت دندانپزشکی و نشاندن بیمار قبل از ورود دندانپزشک
  2. آماده کردن پرونده های بیمار و بررسی عدم فشار خون و حساسیت دارویی و …
  3. انجام موارد مزبوط به کنترل عفونت و ضدعفونی قبل و بعد از اتمام کار
  4. قرار دادن وسایل و ست های دندانپزشکی متناسب با درمان بیمار
  5. آماده سازی و تهیه مواد دندانپزشکی از قبیل آمالگام و …
  6. دادن توصیه های لازم مربوط به مراقبت های پس از درمان به بیمار
  7. در نظر گرفتن موجودی مواد مربوط به دندانپزشکی و سفارش دادن خرید آن قبل از به اتمام رسیدن موجودی
  8. چک کردن تجهیزات مطب و هماهنگی با سرویسکار در صورت نیاز
  9. پذیرش و تشکیل پرونده بیماران و پاسخگویی به تلفن مطب
  10. تنظیم وقت بیماران
  11. محاسبه و دریافت هزینه های درمانی
  12. حفظ و نگهداری اطلاعات شخصی مربوط به بیمار

سوالات متداول :

وظایف اصلی دستیار دندانپزشکی چیست ؟

مهم ترین وظایف یک دستیار دندانپزشک، آماده سازی و گردآوری تمام وسایل، ابزارها و مواد مورد نیاز هر درمان در قالب یک مجموعه، قبل از شروع کار دندانپزشک و تحویل موارد خواسته شده در حین کار به او می باشد

پر کاربردترین ابزارهای دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک کدامند ؟

جدول لیست تجهیزات دندانپزشکی برای دستیار دندانپزشک همچون انواع ابزار دندانچزشمی و ابزار ها و مواد ترمیمی و … به صورت کامل در این مقاله عنوان شده

روش آماده سازی انواع آمالگام توسط دستیار دندانپزشک چگونه است ؟

مالگاماتور برای ترکیب آمالگام و جیوه به کار برده می شود که دندانپزشک و یا دستیار دندانپزشک به وسیله آن می تواند درصد ترکیب آمالگام و جیوه را انتخاب کند. برای آشنایی با انواع آمالگام کلیک کنید.

گردآوری: واحد تحقیق و پژوهش آنتوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.