ایمپلنت دندانی

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی [ کدام بهتر است؟ ]

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی
Rate this post

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی با افزایش آگاهی جامعه و اقبال عمومی به جایگزینی دندان، از موارد پربحث این روزهای دنیای دندانپزشکی محسوب می شود. در مواقعی که پوسیدگی دندان از حد گذشته باشد، دیگر ترمیم به روش آمالگام یا کامپوزیت جوابگو نخواهد بود و باید دندان پوسیده را بطور کامل از دهان خارج کرد. اما در گذشته عموماً پس از کشیدن دندان، بیمار به دنبال جایگزین کردن آن نبود. اما این روزها، با پیشرفت علم پزشکی و دسترسی بیشتر به مطب های دندانپزشکی، ایمپلنت دندان به عنوان روشی مطمئن و دائمی توانسته نظر بیماران را جلب کند. ایمپلنت های دندانی چه دیجیتالی و چه سنتی، یکی از تکنیک های خوب جهت جایگزینی دندان ها به شمار می روند.

اما انجام ایمپلنت دندان هم 2 روش خاص و متفاوت دارد که پیش از این و در مطب ایمپلنت دیجیتال چیست در مورد جدیدترین روش انجام آن صحبت کردیم. اما در این مطلب به تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی خواهیم پرداخت و برخی از ویژگی های هرکدام را عنوان می کنیم. با آنتوس تا انتهای این مطلب همراه باشید تا در خلال مقایسه ایمپلنت دیجیتال با معمولی متوجه برخی از برتری های هرکدام خواهید شد.

ایمپلنت دندان با روش سنتی

ایمپلنت دندانی سنتی، روشی کلاسیک است که با تقلید از دندان های معمولی و با پایه ای از جنس تیتانیوم، درون استخوان فک قرار می گیرد. روش معمولی (به آن معنای سنتی) ماندگاری و استحکامی کاملا مشابه دندان های اصلی داشته و در صورت مراقبت، تا پایان عمر شما دوام خواهند داشت. در این روش برای قراردادن پایه تیتانیومی ایمپلنت درون فک و انجام امور مربوط به تاج آن و بهبودی کامل، به 3 تا 6 ماه زمان نیار دارد. این مورد، مهمترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی است.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی

در واقع طبق قوانین علمی، برای جوش خوردن و یکی شدن استخوان فک با فلز پایه دندان، به زمانی حدود 3 ماه در فک پایین و 6 ماه در فک بالایی نیاز است. این روش به دلیل تحقیقات گسترده به کمال رسیده و هم اکنون روش اصلی مورد استفاده در اکثریت عمل های ایمپلنت دندان می باشد. البته مواردی نظیر نیاز به مقدار مناسبی از استخوان فک پایین و ایمنی لثه از موارد احتیاط در این روش می باشد.

ایمپلنت دندان با روش دیجیتال

درواقع تمامی مراحل کار در روش ایمپلنت دیجیتال همانند روش سنتی است. با این تفاوت که به جای عکس سنتی دندان، تصویری سه بعدی در اختیار دندانپزشک قرار می گیرد که اطلاعاتی مانند تراکم استخوان، اندازه طول و عرض استخوان، فاصله سینوس‌ها، عصب های عبوری و موارد دیگر در آن گنجانده شده است. با بررسی این تصویر که مهمترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی می باشد، دندانپزشک اقدام به تهیه قالبی مخصوص دهان بیمار می کند که پس از آماده شدن آن، به یک بار مراجعه به مطب دندانپزشکی، کار انجام ایمپلنت به پایان می رسد.

اصطلاحا در این روش یک گاید یا راهنما برای دندانپزشک تهیه می شود که احتمال خطا را کاهش داده و مکان دقیق ایجاد سوراخ و میزان عمق مناسب را به دندانپزشک نشان می دهد.

مطلب مرتبط: هیلینگ ایمپلنت چیست ؟

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی

تا بدینجا توضیحی کوتاه در خصوص هر دو روش ایمپلنت ارائه کردیم و در ادامه به تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی خواهیم پرداخت. در ابتدا دعوت می کنیم تا نگاهی به جدول مقایسه ایمپلنت دیجیتال با معمولی انداخته تا بصورت خلاصه برخی از مهمترین نکات را متوجه شوید:

ویژگیروش دیجیتالروش سنتی
میزان جراحیچند ساعتحداکثر یک ساعت
زمان موردنیازچندین جلسه (تا 6 ماه)یک یا نهایتا دو جلسه
شدت دردمتوسطکم
میزان برش لثهزیادکم
جدول مقایسه ایمپلنت دیجیتال با معمولی

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی از منظر تصویر برداری:

مهمترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال با نوع معمولی به نحوه تصویربرداری از دندان ها باز می گردد. در روش ایمپلنت معمولی، دندانپزشک با معاینه و تهیه تصاویر رادیوگرافی اقدام به جراحی می‌کند. در روش ایمپلنت دیجیتالی، پس از تهیه تصاویر رادیوگرافی نیاز به پردازش و شبیه‌سازی رایانه‌ای، و همچنین تهیه و ساخت راهنمای جراحی است. پس از تهیه راهنما، جراح اقدام به جراحی می‌کند.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی از منظر برش لثه و بخیه:

در ایمپلنت معمولی لثه به صورت طولی و عمیق برش زده می‌شود، پایه ایمپلنت درون آن قرار می‌گیرد و لثه بخیه زده می‌شود. در صورتی که در روش ایمپلنت دیجیتالی نیازی به برش و بخیه ‌زدن لثه نیست. این کار تنها با ایجاد سوراخ بسیار کوچکی در لثه، به اندازه پایه ایمپلنت انجام می‌شود.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی از منظر درد، خونریزی و بهبودی

در ایمپلنت معمولی میزان درد و خونریزی بیشتر از روش ایمپلنت دیجیتالی است. فرایند درمان و بهبودی لثه در روش معمولی، برخلاف روش ایمپلنت دیجیتالی زمان‌بر است.

مقایسه ایمپلنت دیجیتال با معمولی از نظر زیبایی:

ظاهر ایمپلنت‌ دیجیتالی طبیعی‌تر و زیباتر از نوع معمولی آن است.

تفاوت پروسه انجام ایمپلنت دیجیتال و سنتی

ایمپلنت معمولی، نیاز به تعداد ویزیت بسیار بیشتری از کاشت دیجیتال دندان دارد. این روش کاشت دندان چندین ماه زمان می‌برد. ولی در روش ایمپلنت دیجیتال، بیمار تنها با یک بار مراجعه به پزشک صاحب دندان می‌شود.

مدت زمان جلسه انجام کار

در روش ایمپلنت معمولی جراحی بسیار زمان‌بر است و گاهی به چندین ساعت می‌رسد. در صورتی که در روش ایمپلنت دیجیتال، کاشت هر پایه در کمتر از 30 دقیقه و گاهی حتی کمتر از 15 دقیقه صورت می‌گیرد.

دوران نقاهت

در ایمپلنت دیجیتالی، بیمار پس از جراحی، سلامت و تغذیه عادی خود را از سر می‌گیرد و نیاز به مراقبت خاصی ندارد. در صورتی که در روش معمولی به دلیل بخیه و درد ناشی از جراحی این امر با مشکلاتی همراه است. کاشت دیجیتالی سرعت بهبودی سریع‌تری از ایمپلنت معمولی دارد و نیاز به تعمیرات و ترمیم ندارد.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی

مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال

با مرور تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی حتما متوجه شدید که روش جدیدتر دیجیتال، کمی بهتر است. در ادامه برخی از مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال را نام برده ایم:

  • احیای عملکرد دندان با استفاده از بهترین جایگزین دندان طبیعی
  • بهبود زیبایی کلی لبخند
  • از آن جایی که ایمپلنت های دندانی شباهت بسیاری به دندان های طبیعی داشته و صحبت کردن با آن ها در مقایسه با دندان های مصنوعی آسان تر است، تکلم فرد را ارتقا می بخشند.
  • ایمپلنت های دندانی با حمایت از استخوان فک و دیگر ویژگی های صورت از ساختار صورت حمایت می کنند.
  • غذا خوردن با این ایمپلنت ها نسبت به دندان های مصنوعی آسان تر بوده و توانایی تحمل جویدن هر نوع غذایی را دارند.
  • با استفاده از ایمپلنت های دندانی دیگر نیازی به نگرانی درباره حفرات دندانی نیست. البته، افراد باید جهت اطمینان از تمیز و سالم بودن ایمپلنت ها و لثه های خود به صورت دوره ای به دندانپزشک مراجعه کنند.
  • ایمپلنت های دندانی دیجیتال می توانند دندان ها را در موقعیت مناسب خود نگه داشته و از تجمع فشار های جا به جا کننده دندان ها پیشگیری می کنند.
  • ایمپلنت های دندانی دیجیتال برخلاف دندان های مصنوعی در هنگام خندیدن، عطسه کردن، غذا خوردن یا سرفه کردن از دهان خارج نشده و موجب شرمساری نمی شوند.
  • با این که ممکن است تاج های دندانی نیاز به تعویض داشته باشند اما در صورت مراقبت مناسب این موارد می توانند تا 10 سال یا بیشتر ماندگاری داشته باشند.

مزایای کاشت ایمپلنت معمولی

اما روش سنتی هم مزایای خاص خود را دارد که در ادامه برخی از آنها را عنوان می کنیم:

  • ایمپلنت های دندانی از خراب شدن استخوان های فک جلوگیری می کنند، بنابراین از آسیب دیدن بقیه دندان ها محافظت می کند.
  • بیمار می تواند غذا را به طور طبیعی، با همان قدرت اولیه دندان های طبیعی بجود.
  • دندانهای کاشته شده به گونه ای کاشته می شوند که هم از نظر ظاهر و هم از نظر کاربرد دندانهای طبیعی را تقلید می کنند.
  • ایمپلنت های دندانی سنتی راه حل مناسبی برای جایگزینی دندان های شکسته، از دست رفته یا جبران ناپذیر از طریق روش های دیگر هستند.
  • در صورت مراقبت و تمیز کردن دندانهای مصنوعی، توسط مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و پیگیری دوره ای دندانپزشک ، به صورت مادام العمر ماندگار می شوند.
  • مواد تیتانیومی که در تکنیک های ساخت ایمپلنت دندان استفاده می شود، از نظر بیولوژیکی با بدن سازگار است، زیرا پایه ایمپلنت با استخوان های فک ترکیب می شود و دندان های قوی و پایداری را ایجاد می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.