دستگاه و تجهیزات/نگهداشت, مقالات عمومی

نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی [ ۰ تا ۱۰۰ جدول خطاها]

نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی
3/5 - (6 امتیاز)

برای آن که بتوانیم بهترین اتوکلاو را با توجه به نیاز خود انتخاب و خریداری کنیم حتما لازم است ابتدا نیاز خود از یک اتوکلاو را بدانیم و سپس در مورد نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی و ساز و کار آنها و از همه مهمتر نحوه رفع خطای دستگاه اتوکلاو در هنگام بروز مشکل مطلع باشیم تا بتوانیم به بهترین نحو ممکن از دستگاه اتوکلاو دندانپزشکی در مطب خود استفاده کنیم، چرا که در بازار انواع مارک اتوکلاو با خصوصیات و ویژگی های متفاوت داریم .

هنگام جستجوی بهترین اتوکلاو دندانپزشکی برخی از سوالات اصلی که باید در مورد آن ها فکر کنید شامل موارد زیر است :

  • چه شرکتی تولید کننده اتوکلاو است ؟
  • اتوکلاوها چه ویژگی هایی را ارائه می دهد ؟
  • چه حجم از موارد را میتوان استریل کرد ؟
  • عملکرد اتوکلاوها چگونه خواهد بود ؟
  • آیا خرید آن مقرون به صرفه است ؟
  • چطور خطای دستگاه اتوکلاو را رفع کنیم ؟

که ما در این مقاله سعی کرده ایم تا به معرفی جامع در مورد انواع اتوکلاو ها از جمله اتوکلاو دندانپزشکی بپردازیم و عملکرد و کارایی های آن و نحوه رفع خطاهای دستگاه اتوکلاو در هنگام کار با آن را برای شما شرح دهیم .

برای آشنایی بیشتر با سایر تجهیزات دندانپزشکی پیشنهاد میکنیم مقالات آموزش وسایل دندانپزشکی برای دستیار و کاملترین لیست تجهیزات دندانپزشکی را مطالعه کنید .

نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی

Table of Contents

انواع اتوکلاو دندانپزشکی کدامند :

دستگاه اتوکلاو را می توان از نظر اندازه، نحوه کنترل عملکرد و نوع ابزار قابل استریلیزاسیون دسته بندی کرد که از نظر اندازه اتوکلاو ها با توجه به گنجایش مخزن آنها بر حسب لیتر تقسیم می شوند.

از نظر نحوه کنترل عملکرد این دستگاه در انواع تمام خودکار، نیمه خودکار و مدل دستی وجود دارد و به منظور صحت عملکرد استریلیزاسیون و با توجه به نوع وسایلی که دستگاه قادر به میکروب زدایی آن ها است، اتوکلاو ها در سه کلاس قرار میگیرد :

1) اتوکلاو کلاس N ان ( NONE WRAPPED NONE VACUUM ) :

کاربرد و نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی کلاس N : استریل تجهیزات جامد (بدون حفره و تخلخل) بدون پوشش و کیسه و ابزارآلات صاف (بهتر است وسایل پوشش‌دار مثل پارچه یا کاغذ های مدیکال و نیز وسایل حفره دار و توخالی مانند توربین دندانپزشکی، در این اتوکلاو استریل نشوند.)

نحوه عملکرد اتوکلاوهای کلاس N به این صورت است که بوسیله نیروی جاذبه فقط بخشی از هوا از بین میرود. سپس بخار حاصل از آن هوا به بیرون هدایت می شود.

نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی کلاس N

2) اتوکلاو کلاس S اس ( SPECIFIC STERILIZER ) :

کاربرد و نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی کلاس S : استریل کردن لوازم بدون پوشش جامد یا پوشش دار جامد ، بار متخلخل مانند مواد نساجی (پارچه) ، گاز تک لایه و وسایل حفره دار

  • تعیین نوع وسایل قابل استریل توسط کارخانه سازنده انجام می شود.
  • در این نوع پمپ وکیوم می‌تواند وجود داشته باشد.
  • فرایند استریل در آن سه بار صورت می گیرد و می توان گفت هوای داخل پوشش بطور کل از بین می رود.
نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی کلاس S

3) اتوکلاو کلاس B بی ( BIG STERILIZER ) :

کاربرد و نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی کلاس B : استریل تمام انواع ابزار و وسایل پوشش دار جامد و بدون پوشش ، مواد نساجی و ابزارآلات حفره دار با سوراخ های کور

بوسیله پمپ وکیوم هوای درون پوشش و محفظه را خارج کرده و سپس فشار منفی ایجاد شده باعث ورود بخار می شود. این نوع اتوکلاو دارای پمپ وکیوم است. اتوکلاو دندانپزشکی از این نوع می‌باشد.

نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی کلاس B

4) اتوکلاو سریع (FAST) :

کاربرد و نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی سریع : انجام عملیات استریلیزاسیون در اتاق‌های عمل ، کلینیک‌ها و مراکز دندانپزشکی .

این نوع دستگاه سرعت عملیات دستگاه  را بوسیله کاهش زمان خشک‌کردن، افزایش می‌دهد.

پارامترهای مهم عیب یابی اتوکلاو :

  • در عیب یابی دستگاه اتو کلاو و دوام دستگاه  آب مورد استفاده  نقش حیاتی دارد .
  • در نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی، سالم بودن پمپ های خلاء رابطه مستقیمی با طول عمر اتوکلاو دارد هرچه آب سخت تر باشد باعث کاهش راندومان و فشار به دستگاه می شود .
  • وجود تله های بخار به شدت بروی سیستم تحویل بخار تاثیر می گذارد و خرابی های اتو کلاو را بدنبال دارد .
  • برای رفع  خطاهای اتوکلاو گاهی اوقات  نیاز به تعمیر دستگاه توسط تکنسین دارد وگاهی  خودتان می توانید خطا را برطرف سازید. شناخت دلایل بروز خطا و نحوه رفع کردن آن ها کمک میکند تا هر چه سریع تر برای برطرف ساختن این خطاها اقدام نمایید. در این مطلب به عمده خطاهای اتوکلاو و طریقه رفع آن ها اشاره می کنیم .

راهنمای رفع انواع خطا اتوکلاو :

1) مشکل اتوکلاو ، توقف چرخه استريليزاسيون بدون دليل :

علت : فشار بخار، آب و هوا، هيچ كدام كافي نيستند.درنتيجه، ابزار تنظیم و كنترل عبور دريچه هاي سولنوئيدي فعال نمي شوند

راه حل : فشارهاي تأمين كننده بخار، آب و هوا را بررسي كنيد و سيستم هاي تنظيم را كنترل نماييد

2) مشکل اتوکلاو ، انديکاتور بيولوژي مثبت است :

علت : انديكاتور بيولوژي براي عملكرد چرخه مناسب نيست

راه حل : از انديكاتور بيولوژي با سري ساخت يا سازنده ديگر استفاده كنيد، پارامترها را با دقت ثبت كنيد

3) مشکل اتوکلاو ، فشار بخار خيلي پايين است :

علت : واشر در خراب است.بخار داخلي در اجزاي دیگر اتوکلاو نشت مي كند

راه حل : واشر را بررسي و آن را تعويض كنيد.دريچه هاي الكتريكي و غيره را بررسي كنيد

4) مشکل اتوکلاو ، فشار بخار زياد است :

علت : اتوكلاو بيش از حد بارگذاري شده است.اتوكلاو كاليبر نيست

راه حل : اقلام درون دستگاه را کم کنيد.اتوكلاو را كاليبر كنيد

5) مشکل اتوکلاو ، وسايل استريل شده مرطوب باقي مي مانند :

علت : دريچه بخار معيوب است.آب گذر اتاقك استريليزاسيون مسدود شده است.بارگذاري در اتوكلاو بيش از حد است.اتوكلاو تراز نيست

راه حل : دريچه بخار را كنترل/ تميزكنيد. دريچه را تعويض نماييد.سيستم آبگذر را كنترل/تميزكنيد.اقلام درون دستگاه را کم کنيد. چرخه استريليزاسيون را تكرار نماييد.اتوكلاو را تراز كنيد

6) مشکل اتوکلاو ، نشانگر استريليزاسيون پايان چرخه استريليزاسيون كامل را نشان نمي دهد :

علت : اتاقك استريليزاسيون نادرست يا بيش از حد بارگذاري شده است.دريچه بخار معيوب است.زمان استريليزاسيون كافي نيست.اتوكلاو به دما و فشار انتخابي استريليزاسيون نمي رسد.نفوذ بخار كافي نيست.فرآيند قبل از آغاز چرخه مناسب نبوده است، هوا به مقدار زياد داخل اتاقك باقي مانده است.انديکاتور بيولوژي براي چرخه اجرا شده نامناسب است

راه حل : نحوه تقسيم و مقدار بارگذاري را بررسي كنيد.دريچه بخار را بررسي كنيد. آن را تعمير يا عوض كنيد.زمان استريليزاسيون را بررسي كنيد. آن را مطابق با نوع چرخه تنظيم كنيد.دماي انتخابي را بررسي كنيد .تناسب فشار بخار را با چرخه انتخابي بررسي كنيد. و احتمال نشت بخار از در يا مسير ابزارهاي كنترلي را بررسي كنيد.اقلام درون دستگاه را کم کنيد تا بخار بهتر جريان داشته باشد.از يك تكنسين سرويس كمك بگيريد تا سيستم تخلیه را بررسي كنيد.مشخصات انديکاتور بيولوژي را بررسي كنيد.چرخه استريليزاسيون را تكراركنيد

7) مشکل اتوکلاو ، درب اتو کلاو با آن که کاملا بسته شده ، اما قفل نمی شود :

علت : جسمی مانع بستن در است. یا کابل ها خیلی شل هستند. یا قفل، خارج از تنظیم است

راه حل : جسم را درآورید. کابل ها را تنظیم کنید قفل را تنظیم کنید

8) مشکل اتوکلاو ، در خلاء های اولیه میزان خلاءبه نقطه تنظیمی نمی رسد :

علت : واشر در هوابند نیست چمبر نشتی دارد ترنسمیتر فشار خراب است پمپ خلاء ضعیف شده

راه حل : با کف مایع و اعمال آن در نقاط مشکل احتمالی شروع به پیدا کردن محل نشتی کنید اگر نشتی دیده نشد ممکن است یا پمپ ضعیف شده باشد و یا گیج فشار ایراد داشته باشد

9) مشکل اتوکلاو ، در پایان سیکل در باز نمی شود :

علت : شرط دمایی (خنک شدن ) محقق نشده است یا بخار پشت واشر تخلیه نشده است یا موتور یا جک حرکت دهنده در معیوب است

راه حل : گیج دمایی را مشاهده کنید که آیا دما پایین آمده است یا نه گیج فشار را بررسی کنید تا فشار بخار اتوکلاو پایین آمده باشد اگر مشکل از فشار و یا دما نباشد، ممکن است جک درب ایراد داشته باشد

10) مشکل اتوکلاو ، نشتی بخار از درب :

علت : واشر خراب است فشار بخار پشت واشر افت کرده

راه حل : واشر نیاز به روانکاری دارد

نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی :

قبل از این که در خصوص نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی آشنا شویم ، لازم است تا در خصوص عملکرد این اتوکلاو توضیح دهیم. اتوکلاو از دو کلمه اتو و کلاو ساخته شده است. اتو به معنای اتوماتیک و کلاو به معنای کلید دستگاه می باشد .

عملکرد این دستگاه بدین گونه است  که با استفاده از حرارت و فشار، عمل استریل کردن را انجام می دهد. از آنجایی که حفظ بهداشت یکی از مهم ترین کار در دندان پزشکی به حساب می آید  پس استفاده از این دستگاه اهمیت بسیار زیادی را بین دندان پزشکان دارد. کار با این دستگاه چندان سخت نیست و هر دندان پزشکی به راحتی می تواند از آن استفاده کند .

برای کار با این دستگاه باید آن را به برق متصل کنید تا بتواند شروع به فعالیت کند. برای این که بدانید چطور باید درب این دستگاه را باز کنید نیاز است تا بدانید دستگاه اتوکلاو شما چند فلکه ای است. معمولا اتوکلاوهای ۲۵ لیتری دارای ۷ فلکه هستند. در مقابل اما اتوکلاو های ۱۰ لیتری ۵ فلکه دارند. برای این که بتوانید از دستگاه اتوکلاو استفاده کنید اول  باید درب فلکه های آن را باز کنید .

نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی

پیشنهاد می شود مقاله آشنایی با اجزای یونیت دندانپزشکی را مطالعه کنید

تنظیم دما درهنگام کار با اتوکلاو دندانپزشکی چگونه صورت میگیرد ؟

در هنگام کار با اتوکلاو دندانپزشکی یکی از موارد مهم تنظیم دماست. همان طور که گفته شد برای استریل کردن اقلام دندان پزشکی نیاز است که از اتوکلاو استفاده شود. بر روی دستگاه اتوکلاو یک صفحه نمایشگر قرار دارد. بر روی صفحه نمایشگر دستگاه اتوکلاو می توان مدت زمان مورد نیاز برای استریل کردن اقلام دندان پزشکی، دمای دستگاه اتوکلاو و … را مشخص کرد.

مدت زمان مناسب برای استریل کردن اجسام معمولا ۳۰ دقیقه می باشد اما امکان این هست  که این مدت زمان را کم و یا زیاد کنید. اگر می خواهید عمر مفید دستگاه اتوکلاو را افزایش دهید بهتر است خارج از اصول و عرف از این دستگاه کار نکشید و استاندارد هایی که برای این دستگاه موجود است را رعایت کنید .

نحوه ضد عفونی کردن ابزار دندانپزشکی توسط دستگاه اتوکلاو :

ضد عفونی و استریل کردن اقلام دندان پزشکی در طی فرایند ۹ مرحله ای صورت می پذیرد. آب گیری، پیش خلاء، افزایش دما، استریل، تخلیه، پس خلاء، خشک کن، یکسان سازی و پایان کار مراحلی که نیاز است برای ضدعفونی کردن اقلام دندان پزشکی طی شود .

برای مرحله آب گیری نیاز است در ابتدا درب دستگاه باز شود. درون دستگاه اتوکلاو یک سینی وجود دارد که باید این سینی از درون دستگاه خارج شود. سینی دستگاه اتوکلاو دارای دجه بندی می باشد  و نیاز است تا درجه ماکسیمم درون سینی پر از آب شودو سپس وسایلی که قصد استریل کردن آن ها را دارید درون این سینی قرار گیرد .

نکته بسیار مهم اینست که اگر آب درون سینی کم تر از حد مجاز باشد دستگاه اتوکلاو اخطاری در این باره به شما می دهد. زمانی که کار دستگاه اتوکلاو به پایان برسد، این دستگاه با هشدار به شما اعلام می کند که می توانید وسایل را از درون دستگاه خارج کنید .

نحوه ضدعفونی کردن اتوکلاو دندانپزشکی

چه وسایلی را نباید درون اتوکلاو قرار داد؟

اگر کاربرد و نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی را بدانید ، می دانید که دستگاه اتوکلاو برای استرلیزه کردن می باشد ، اما باید در نظرداشت که هر وسیله‌ای را نباید درون آن قرار داد و برای ضدعفونی کردن وسایل باید از روش‌های دیگر استفاده کرد .

با برخی ازین وسایل آشنا می شویم :

  •     وسایل و موادی که در اثر حرارت بخار می‌شوند
  •     مواد قابل اشتعال
  •     تجهیزات و مواد واکنش پذیر خورنده
  •     ماده‌های سمی
  •     رادیواکتیو
  •     ابزارآلات پلاستیکى که در این شرایط ذوب می‌شوند
  •     بعضى مواد کاغذى که تحمل میزان بالاى فشار بخار را ندارند

نکات مهم در نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی :

  • قبل از قرار دادن سینی درون دستگاه، لازم است که آن را با دستمال تمیز کنید.
  • همچنین بعد از پایان مراحل استرلیزه نیز می‌بایست آن را با دستمالی تمیز پاک نمایید.
  • فراموش نکنید که حتما در هنگام قرار دادن وسایل درون دستگاه از دستکش استفاده کنید. پس از خشک کردن وسایل و گذشت سه ساعت دستکش خود را تعویض کنید و ابزارها را درون کاغذ استریلی که به آن مدیکال پیپر می‌گویند، بسته بندی نمایید .
  • هیچ گاه در هنگام روشن بودن دستگاه وسایل را درون اتوکلاو قرار نداده و از آن خارج نکنید .
  • در مواقعی که دستگاه به برق متصل و روشن است آن را تمیز نکنید .
  • هرگز پیچ‌هایی که مربوط به درب هستند را در هنگام روشن بودن دستگاه شل و سفت ننمایید .

نحوه کار با چسب اتوکلاو دندانپزشکی

در واقع چسب اتوکلاو همان تست اتوکلاو کلاس ۱ می باشد .این چسب نواری چسبنده می باشد و در فرایند اتوکلاو وسایل مختلف برای اطمینان حاصل شدن از فرآیند صحیح استریل مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید که از جوهر حساس به گرما در نوار اندیکاتور استفاده می‌کنند. نوار اتوکلاو در فرایند استریلیزاسیون به مجرد اینکه در معرض حرارت قرار بگیرد عموماً در ساختار آن تغییر رنگ ایجاد می شود، در نظر داشته باشید که این حرارت عموماً در دستگاه اتوکلاوی وجود دارد که درجه حرارت آن ۱۲۱ درجه سانتیگراد باشد. در اتوکلاو بخار به عنوان یک نشانگر از چسب اتوکلاو بهره گیری می کنند، این فرایند اساساً در فضا های آزمایشگاهی و تحقیقاتی بسیار مطلوب و مناسب می باشد.

در خصوص ساختار و نحوه کار با چسب اتوکلاو دندانپزشکی باید بگوییم که این چسب در واقع چسبندگی بسیار خوبی دارد و همچنین به فشار حساس می باشد. چسبندگی که در این چسب وجود دارد باعث می‌شود که بر روی تمامی پوشش ها بچسبد و به همین جهت در طول مدت استریلیزاسیون بسته، کاملاً سالم باقی خواهد ماند

نحوه کار با چسب اتوکلاو دندانپزشکی

روش استفاده از چسب اتوکلاو :

در مورد نحوه کار با چسب اتوکلاو دندانپزشکی باید بگوییم که این برچسب ها را روی پک و یا تکه ای از آن تعبیه می‌ کنند، برچسب اتوکلاو در تشخیص بسته های استریل شده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین میتوان بسته های غیر استریل را که در فرایند استریل بخار سترون نشده اند را شناسایی کرد، در واقع این موضوع تاییدیه وجود نوار را در فرایند استریلیزاسیون تثبیت می کند.

از برچسب اتوکلاو می توان برای مدل های مختلف بسته بندی شانیا و کرپ استفاده کرد، در نظر داشته باشید که تغییر رنگ در برچسب اتوکلاو نسبت به محلول شیمیایی به کار رفته در آن و همچنین دوره استریل بخار کاملاً فرق دارد.

ظاهر شدن تغییر رنگ نشانگر ها و خطوط در یک استریلیزه کننده بخار در دو پروسه زمانی صورت می‌گیرد، این دو پروسه زمانی عبارت است از:

  • پس از گذشت ۱۰ دقیقه درمجاورت ۱۲۱ درجه سانتیگراد دما
  • پس از گذشت دو دقیقه درمجاورت ۱۳۴ درجه سانتیگراد دما

نکات مهم درباره نگهداری از اتوکلاو

همانقدر که نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکیبرای ما مهم است به همان اندازه نیز نگهداری از دستگاه اتوکلاو حائز اهمیت می باشد برای نگهداری از اتوکلاو ها باید مواردی را به طور روزانه، هفتگی و بلند مدت مورد بررسی قراردهید و از درستی عملکرد دستگاه و معیوب نبودن آن اطمینان حاصل نمایید

1) نحوه کار و بررسی روزانه اتوکلاو دندانپزشکی :

به طور کلی هربار که قصد استفاده از اتوکلاو را دارید باید به نکات زیر دقت کنید:

  • مطمئن شوید که دریچه های آب سرد، بخار و هوای فشرده باز هستند.
  • وضعیت دما سنج ها و فشار سنج ها را چک کنید.
  • از عدم نشت سیستم های اتوکلاو مورد استفاده، اطمینان حاصل نمایید.
  • برگه جدیدی جهت ثبت مراحل سیکل استریلیزاسیون روی دستگاه قرار بدهید.
  • علاوه بر قرار دادن برگه جدید، بررسی نمایید که قلم ثبت چرخه، جوهر دارد.
  • بخشهای جلویی دستگاه، اندیکاتورها،کنترل ها و دستگیره ها را با پارچه ای مرطوب پاک کنید.

2) نحوه کار و بررسی هفتگی اتوکلاو دندانپزشکی :

  • به نظافت اتاقک مخصوص استرلیزاسیون و طبقه های مورد استفاده بپردازید.
  • نگاهی به فیلتر آبگذر دستگاه انداخته و آن را تمیز کنید.
  • اگردستگاهتان ژنراتور دارد،طبق دستور العمل های کارخانه سازنده،آب ژنراتور بخار را تخلیه نمایید.
  • ازعملکرد صحیح مکانیسم باز و بسته شدن درب اتوکلاو مطمئن شوید.

3) نحوه کار و بررسی ماهیانه اتوکلاو دندانپزشکی :

  • طبق توصیه های سازنده، واشر در دستگاه را روغن کاری کنید.
  • چک کنید که آیا فشارسنج ها به شکل مورد نظرتان عمل میکنند یا خیر.
  • دریچه های ایمنی را مورد بررسی قرار دهید تا درز آنها مشکلی نداشته باشد.
  • درصورتی که اتوکلاو شما ژنراتور دارد، آن را تمیز کنید.
  • واشر ژنراتور را مورد بررسی قرار دهید، ممکن است به تعویض نیاز داشته باشد.

جدول خطاهای دستگاه اتوکلاو :

مشکل علتراه حل
چرخه استريليزاسيون بدون دليل متوقف شده است فشار بخار، آب و هوا، هيچ كدام كافي نيستند.درنتيجه، ابزار تنظیم و كنترل عبور دريچه هاي سولنوئيدي فعال نمي شوند فشارهاي تأمين كننده بخار، آب و هوا را بررسي كنيد
سيستم هاي تنظيم را كنترل نماييد
انديکاتور بيولوژي مثبت است انديكاتور بيولوژي براي عملكرد چرخه مناسب نيست از انديكاتور بيولوژي با سري ساخت يا سازنده ديگر استفاده كنيد، پارامترها را با دقت ثبت كنيد
فشار بخار خيلي پايين استواشر در خراب است.بخار داخلي در اجزاي دیگر اتوکلاو نشت مي كندواشر را بررسي و آن را تعويض كنيد.دريچه هاي الكتريكي و غيره را بررسي كنيد
فشار بخار زياد استاتوكلاو بيش از حد بارگذاري شده است.اتوكلاو كاليبر نيستاقلام درون دستگاه را کم کنيد.اتوكلاو را كاليبر كنيد
وسايل استريل شده مرطوب باقي مي ماننددريچه بخار معيوب است.آب گذر اتاقك استريليزاسيون مسدود شده است.بارگذاري در اتوكلاو بيش از حد است.اتوكلاو تراز نيستدريچه بخار را كنترل/ تميزكنيد. دريچه را تعويض نماييد.سيستم آبگذر را كنترل/تميزكنيد.اقلام درون دستگاه را کم کنيد. چرخة استريليزاسيون را تكرار نماييد.اتوكلاو را تراز كنيد
نشانگر استريليزاسيون پايان چرخه استريليزاسيون كامل را نشان نمي دهد اتاقك استريليزاسيون نادرست يا بيش از حد بارگذاري شده است.دريچه بخار معيوب است.زمان استريليزاسيون كافي نيست.اتوكلاو به دما و فشار انتخابي استريليزاسيون نمي رسد.نفوذ بخار كافي نيست.فرآيند قبل از آغاز چرخه مناسب نبوده است، هوا به مقدار زياد داخل اتاقك باقي مانده است.انديکاتور بيولوژي براي چرخه اجرا شده نامناسب است نحوه تقسيم و مقدار بارگذاري را بررسي كنيد.دريچه بخار را بررسي كنيد. آن را تعمير يا عوض كنيد.زمان استريليزاسيون را بررسي كنيد. آن را مطابق با نوع چرخه تنظيم كنيد.دماي انتخابي را بررسي كنيد .تناسب فشار بخار را با چرخه انتخابي بررسي كنيد. و احتمال نشت بخار از در يا مسير ابزارهاي كنترلي را بررسي كنيد.اقلام درون دستگاه را کم کنيد تا بخار بهتر جريان داشته باشد.از يك تكنسين سرويس كمك بگيريد تا سيستم تخلیه را بررسي كنيد.مشخصات انديکاتور بيولوژي را بررسي كنيد.چرخه استريليزاسيون را تكراركنيد  
درب اتو کلاو با آن که کاملا بسته شده ، اما قفل نمی شودجسمی مانع بستن در است.
یا کابل ها خیلی شل هستند.
یا قفل، خارج از تنظیم است
جسم را درآورید.
کابل ها را تنظیم کنید
قفل را تنظیم کنید
در خلاء های اولیه میزان خلاءبه نقطه تنظیمی نمی رسدواشر در هوابند نیست
چمبر نشتی دارد
ترنسمیتر فشار خراب است
پمپ خلاء ضعیف شده
با کف مایع و اعمال آن در نقاط مشکل احتمالی شروع به پیدا کردن محل نشتی کنید اگر نشتی دیده نشد ممکن است یا پمپ ضعیف شده باشد و یا گیج فشار ایراد داشته باشد
در پایان سیکل در باز نمی شودشرط دمایی (خنک شدن ) محقق نشده است
یا بخار پشت واشر تخلیه نشده است
یا موتور یا جک حرکت دهنده در معیوب است
گیج دمایی را مشاهده کنید که آیا دما پایین آمده است یا نه
گیج فشار را بررسی کنید تا فشار بخار اتوکلاو پایین آمده باشد
اگر مشکل از فشار و یا دما نباشد، ممکن است جک درب ایراد داشته باشد
نشتی بخار از دربواشر خراب است
فشار بخار پشت واشر افت کرده
واشر نیاز به روانکاری دارد

نتیجه گیری :

و در اخر باید به این نکته اشاره کرد که در میان تمام تجهیزاتی دندانپزشکی ، اتوکلاو دندانپزشکی همیشه بیشترین و مهمترین کاربرد را دارد چون به خوبی لوازم را ضد عفونی می کند بدون اینکه به ساختار آنها آسیبی وارد شود و به همین دلیل است که نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی برای ما حائز اهمیت است .

این دستگاه دارای سایز و مدل های مختلفی بوده که شما می توانید متناسب با نیاز و مصرف خود خرید را انجام دهید. اتوکلاوهای دندانپزشکی به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات در یک مطب است. به همین دلیل در این مقاله به طور کامل در مورد نحوه کار با اتوکلاو دندانپزشکی صحبت شده است و مطالب بسیار کاربردی بیان شده است .

گردآوری: گروه تحقیق و پژوهش آنتوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.