دسته‌بندی نشده

هیلینگ ایمپلنت چیست ؟[نقد و بررسی انواع اباتمنت و هیلینگ]

هیلینگ ایمپلنت چیست
Rate this post

هیلینگ ایمپلنت چیست ؟ آیا اخیراً به شما توصیه شده که جهت جایگزینی دندان های از دست رفته تان، باید از ایمپلنت یا بریج دندان استفاده کنید؟ اگر جواب مثبت است، باید قسمت های مختلف ایمپلنت و بریج دندان را بشناسید. پس با ادامه مقاله که در مورد یکی از اجزای کلیدی در این ترمیم هاست و بنام هیلینگ دندان یا هیلینگ ایمپلنت ( اباتمنت ایمپلنت ) آن را می شناسند، همراه ما باشید .

ایمپلنت، بعنوان یکی از مشهورترین انواع ترمیم برای دندان های از دست رفته، در واقع یک ریشه دندان مصنوعی است. استخوان فک شما با ایمپلنت ترکیب شده تا بستر و پایه ای مطمئن برای دندان مصنوعی (پروتز) فراهم کند. اباتمنت یا هیلینگ ایمپلنت در واقع قطعات اتصال دهنده ای هستند که پروتز را به ایمپلنت ها متصل می کنند. برای شفاف سازی بیشتر، دندان در سطح لثه و استخوان فک قرار داشته و ایمپلنت در استخوان است و اباتمنت به ایمپلنت بالای لثه متصل می شود.

در نتیجه در بخشی از درمان حتما به اباتمنت یا همان هیلینگ ایمپلنت نیاز خواهید داشت. پس اباتمنت های دندانی، دو یا چند عنصر مورد استفاده در دندانپزشکی ترمیمی را به هم پیوند می زند. البته در مورد بریج دندان، دو دندان مجاور هستند که نقش دندان های پایه برای استحکام بریج را بازی می کنند .

گر شما یک دستیار دندانپزشک هستید و این مقاله را می خوانید به شما پیشنهاد می کنیم برای حرفه ای شدن در شغل خود مقاله آشنایی با وسایل دندانپزشکی برای دستیار و آشنایی با وسایل و تجهیزات دندانپزشکی و نگهداری آن ها را مطالعه کنید .

هیلینگ ایمپلنت چیست ؟

هیلینگ ایمپلنت یا همان هیلینگ اباتمنت (که به آن هیلینگ کاف یا کلاه Caps نیز گفته می شود) نوعی از اباتمنت ها هستند که موقتی بوده و به بهبود بافت لثه در اطراف محل ایمپلنت کمک شایانی می کند. پس از بهبودی لثه، اباتمنت های نهایی جایگزین هیلینگ اباتمنت شده تا بتوان پروتز را به ایمپلنت متصل کرد .

همچنین هیلینگ کپ از تشکیل پلاک دندانی اطراف فیکسچر (پایه ایمپلنت قرار گرفته در فک) جلوگیری می کند تا در حین درمان دوره بهبودی در این ناحیه دچار عفونت نشوید .

هیلینگ ایمپلنت چیست

تفاوت اباتمنت با هیلینگ ایمپلنت چیست :

همانطور که گفته شد هیلینگ ایمپلنت در واقع همان اباتمنت ایمپلنت هس که در ادامه برای شما هر کدام رو به صورت مجزا تعریف خواهیم کرد و نحوه قرار دادن هر کدام در ایمپلنت دندان را خواهیم گفت :

نحوه جایگذاری هیلینگ ایمپلنت چیست :

هیلینگ کپ به دو روش تک مرحله ای و دو مرحله ای توسط دندانپزشک بر روی فیکسچر قرار می گیرد . اباتمنت ها را می توان همزمان با ایمپلنت (جراحی 1 مرحله ای) قرار داد و یا می توان آنها را در طی جراحی دوم پس از کاشت ایمپلنت (جراحی 2 مرحله ای) قرار داد .

1) جایگذاری هیلینگ ایمپلنت به روش تک مرحله ای :

در روش تک مرحله ای هر دو بخش فیکسپر و اباتمنت بطور همزمان در دهان بیمار قرار می گیرد.

2) جایگذاری هیلینگ ایمپلنت به روش دو مرحله ای :

در روش دو مرحله ای ابتدا فیکسچر درون فک قرار گرفته و پس از بخیه کامل لثه، به فیکسچر اجازه داده می شود تا دربازه چند ماهه، به خوبی با استخوان فک پیوند بخورد و سپس با برش دوباره لثه، هیلینگ کپ بر روی فیکسچر قرار خواهد گرفت .

البته لازم به ذکر است که این قطعه قبل از اتصال اباتمنت از ایمپلنت جدا می شود و پس از اتصال اباتمنت به فیکسچر میتوان تاج مصنوعی را به ایمپلنت یا همان فیکسچر متصل کرد .

مراحل جایگذاری اباتمنت در ایمپلنت :

تا اینجای مقاله دانستید که هیلینگ ایمپلنت چیست و حال در ادامه مراحل جایگذاری اباتمنت و کاشت ایمپلنت آن را خواهیم گفت. ایمپلنت دندان در یک عمل جراحی خاص در فک قرار می گیرد. پس از انجام پروسه ایمپلنت دندان، نیاز به بهبودی مناسب به معنای ادغام ایمپلنت دندان با استخوان اطراف دارد که این پروسه ممکن است مقداری طول بکشد. اگر فک بیمار نیاز به حمایت پیوند استخوان داشته باشد، مدت زمان بهبودی ممکن است بیشتر هم طول بکشد.

 پس از بهبود کامل استخوان و ایمپلنت، بسته به اینکه از اباتمنت های هیلینگ هم استفاده شود یا خیر، یک یا دو مرحله دیگر در پیش رو قرار دارد. که مراحل جایگذاری اباتمنت به شرح زیر می باشد :

مراحل جایگزینی اباتمنت در ایمپلنت :

  1. ابتدا دندانپزشک از بی حسی موضعی در ناحیه ایمپلنت و بر روی لثه استفاده کرده و با برش آن، اباتمنت را داخل ایمپلنت قرار می دهد و سپس بخیه می زند. در جراحی 2 مرحله ای، ابتدا یک برش کوچک در بافت لثه ایجاد شده سپس هیلینگ اباتمنت بر روی ایمپلنت قرار می گیرد . این اباتمنت ها موقتی هستند و قرار دادن اباتمنت های نهایی موکول به زمانی خواهد شد که لثه ها بهبود یافته و اباتمنت نهایی پس از برداشتن قالب قرار می گیرد.
  2. به ترتیب، دندانپزشک لثه را دوباره باز می کند تا ایمپلنت دندانی نمایان شود .
  3. به کمک سمان دندانی یا نوعی پیچ مخصوص، اباتمنت به ایمپلنت دندان متصل می شود .
  4. بافت لثه در اطراف بسته می شود و اباتمنت در معرض دید قرار می گیرد .

نکته حائز اهمیت اینکه باید بدانید اباتمنت از خط لثه عبور می کند و زمانی که بیمار دهان خود را باز می کند قابل مشاهده است. این مورد تا زمانی که دندانپزشک پروتز دندان را کامل نکرده و تاج را بر روی آن قرار ندهد، به همین صورت خواهد بود.

پس از قرار دادن اباتمنت ها معمولاً 4 تا 6 هفته طول می کشد تا لثه ها در اطراف اباتمنت ها بهبود یابند. در این مدت، توصیه های جراح خود را در مورد انواع غذاهایی که باید مصرف کنید، دنبال کنید. همچنین دستورالعمل هایی برای تمیز کردن اطراف اباتمنت ها به شما داده می شود. تمیز کردن صحیح از عفونت جلوگیری می کند و باعث بهبودی هرچه سریعتر می شود .

مراحل جایگذاری هیلینگ ایمپلنت چیست

مواد تشکیل دهنده اباتمنت و هیلینگ ایمپلنت چیست ؟

اباتمنت ها معمولاً از تیتانیوم، طلا، فولاد ضد زنگ، زیرکونیا یا پلی اتر کتون تهیه می شوند. تیتانیوم تنها عنصری است که ترکیبی منحصر به فرد از استحکام، وزن سبک و زیست سازگاری را ارائه می دهد و همچنین بسیار بادوام و قوی است. با این حال استفاده از اباتمنت های تیتانیوم با بیوتیپ لثه نازک باعث ایجاد رنگ خاکستری در بافت های نرم اطراف می شود. ماده پر استفاده دیگر، زیرکونیوم است که رنگ طبیعی دندان را تقلید کرده و در مواردی که اباتمنت بسیار قابل مشاهده است، توصیه می شود .

یکی از عوامل کلیدی در انتخاب مواد اباتمنت، خاصیت بهداشتی آن است. برای بررسی اهمیت بهداشت، درک تشکیل پلیکول، تولید بیوفیلم بعدی و مسیر ترمیم اطراف ایمپلنت مهم است .

روش های اتصال اباتمنت و هیلینگ ایمپلنت به دندان چیست ؟

جهت اتصال اباتمنت و هیلینگ ایمپلنت به دندان ها از روش های مختلفی استفاده می شود :

1- روش اتصال اباتمنت به دندان بوسیله چسب دندان :

در این حالت که سطح اباتمنت، هموار و صاف است، ترمیم یا اصطلاحاً تاج دندان با کمک چسب مخصوص دندان به اباتمنت چسبانده و متصل می شود. زیبایی مهمترین مزیت استفاده از این روش است.

2- روش اتصال اباتمنت به دندان بوسیله پیچ لگ :

سوراخی در وسط اباتمنت وجود دارد که ترمیم به وسیله آن و به همراه پیچ به اباتمنت متصل می شود. پس از قرارگرفتن کامل و صحیح پیچ، سوراخ روکش با رزین کامپوزیت پوشانده می شود. در هنگام آسیب دیدن و یا هر مشکل دیگری، نگهداری و ترمیم و حتی تعویض روکش در این روش، بسیار کار آسانی است.

3- روش اتصال اباتمنت به دندان بوسیله ضمایم مخصوص :

اگر قرار به سوار شدن دندان مصنوعی بر روی ایمپلنت باشد، از این روش استفاده می شود. این روش امکان حرکت دندان مصنوعی را به گونه ای خاص خواهد داد. در این روش دندان مصنوعی همچنان در جای خود محکم هستند و هیچ نگرانی در مورد لغزش و بیرون آمدن آن وجود نخواهد داشت.

قیمت هیلینگ ایمپلنت چند است ؟

حال که فهمیدیم فرق هیلینگ و اباتمنت چیست ، باید به سراغ بررسی قیمت آن بپردازیم. قیمت انواع هیلینگ اباتمنت با توجه به مدل آن متفاوت است و در حال حاضر دارای تنوع بسیار با قیمت های متفاوت در بازار ایران است که برای استعلام قیمت مواد و تجهیزات دندانپزشکی می توانید به صفحه محصول مربوطه در سایت فروشگاه اینترنتی مواد و تجهیزات دندانپزشکی آنتوس ( Ontooth.ir ) مراجعه کنید .

انواع اباتمنت و هیلینگ ایمپلنت چیست؟

در مورد انواع اباتمنت ایمپلنت می توان گفت می تواند به ۲ نوع اباتمنت های سفارشی و اباتمنت های پیش ساخته شده که برای فردی که عملیات ایمپلنت را انجام می دهد ، تقسیم بندی شود. در نوع اباتمنت سفارشی ، یک اباتمنت خاص متناسب با بیماری در لابراتوار توسط دندانپزشک سفارش داده می شود و دندانپزشک آن را با قالب فیکسچر لول به کمک ایمپرشن کوپینگ می سازد.

1) اباتمنت سفارشی :

اباتمنت سفارشی کاملا دقیق و متناسب با شکل بافت تراشیده می شود. استفاده از اباتمنت سفارشی باعث می شود تا نتیجه نهایی کار زیباتر باشد. زیرا مدیریت بافت نرم در مرحله التیام بافت ها بهتر انجام می شود. ضمن اینکه به دلیل تناسب دقیق با ساختار لثه بیمار در محل کاشت، ترمیم نهایی بهتر صورت می گیرد.

در صورت استفاده از اباتمنت زیرکونیا نگرانی از بابت پسروی لثه وجود ندارد. زیرا زیرکونیا به دلیل داشتن رنگ مشابه با دندان قابل تشخیص از روکش نیست. برای ساخت اباتمنت سفارشی یک مرحله قالب گیری وجود دارد. سپس در آزمایشگاه بر اساس قالب گرفته شده اباتمنت مطابق با شکل لثه و نیم رخ آن ساخته می شود. هزینه نوعسفارشی بیشتر از اباتمنت آماده است اما نتیجه کار با آن زیباتر بوده و همچنین مدیریت بافت در آن ساده تر است .

2) اباتمنت پیش ساخته :

در این مدل که به صورت پیش ساخته هستند، این نوع اباتمنت ها را استوک نیز می گویند که نسبت به اباتمنت های سفارشی ارزان تر بوده و معمولا در مواردی که اصلاحات پروتزی با استفاده از ایمپلنت های عادی و استاندارد قابل انجام است ، از آن استفاده می شود. این نوع از اباتمنت ایمپلنت با قالب های فیکسچر لول ساخته شده و استفاده از آن با زمان کمتری قابل انجام خواهد بود .

اباتمنت ایمپلنت آماده دارای انواع مختلفی به لحاظ اندازه و شکل است و به دو صورت صاف و زاویه دار طراحی می‌شود. این ویژگی باعث می شود تا دندانپزشک بتواند بر حسب شرایط مختلف مناسب ترین نوع را برای بیمار انتخاب کند

به لحاظ قیمت این نوع اباتمنت ارزانتر است، به همین دلیل یک گزینه اقتصادی محسوب می شود. مزیت دیگر استفاده از اباتمنت های آماده آن است که باعث کاهش طول دوره درمان کاشت ایمپلنت می شود .

اما اباتمنت آماده دارای یک نقص بزرگ است. زیرا لبه نهایی روکش دندان باید متناسب با عمق ایمپلنت و همچنین ارتفاع اباتمنت باشد. اگر قرار باشد که ایمپلنت دندان در ناحیه لبخند کاشته شود، برای کسی که روکش دندان را می سازد بسیار دشوار است تا کانتور های روکش را به بهترین شکل ممکن درآورد تا هم منطبق بر شکل اباتمنت ایمپلنت باشد و هم پشتیبانی مناسبی نسبت به بافتهای دندان‌های مجاور داشته باشد .

انواع هیلینگ ایمپلنت چیست

مراقبت بعد از هیلینگ ایمپلنت چیست ؟

پس از مرحله جراحی لثه برای کاشت پایه ایمپلنت و پشت سر گذاشتن دوره نقاهت برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک، نوبت به بارگذاری روکش دندان می رسد. قبل از بارگذاری روکش، اباتمنت به پایه ایمپلنت متصل می‌شود و سپس روکش دندان با چسب یا پیچ به اباتمنت متصل می شود. در اغلب موارد اتصال روکش به اباتمنت با استفاده از چسب ترمیم انجام می شود .

طور کلی توصیه می‌شود تا از نوع آماده برای مواردی که ایمپلنت هم سطح با بافت نرم و استخوان است و همچنین نواحی از لثه که در هنگام لبخند دیده نمی شوند، استفاده شود .

توجه داشته باشید در صورتی که کانتور های روکش مناسب نباشند احتمال تجمع باکتری و جرم و در نتیجه التهاب و عفونت بافت های پیرامون ایمپلنت وجود دارد. از طرف دیگر ممکن است لبه اباتمنت بسیار پایین تر از لثه باشد و بدین صورت پس از چسباندن روکش نتوان از تمیز شدن کامل لثه از چسب مطمئن شد. در پاره ای از موارد حتی ماهرترین متخصصان ایمپلنت نیز متوجه بقایای چسب در زیر روکش نمی شود .

سوالات متداول :

در چه صورت پس از قرار دادن هیلینگ ایمپلنت ( اباتمنت )، باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که با یکی از موارد زیر مواجه شدید :
1) درد در فک، دهان یا سینوس ها که با داروهای تجویز شده برطرف نمی شود
2) تب بیش از 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) که امکان دارد ناشی از عفونت دندان و لثه باشد که برای اطلاعات بیشتر در مورد عفونت دندان می توانید مقاله آمپول پنی سیلین برای عفونت دندان را مطالعه کنید
3) تکیه گاه که احساس شل شدن دارد

تفاوت اباتمنت با هیلینگ ایمپلنت چیست ؟

هیلینگ ایمپلنت یا همان هیلینگ اباتمنت نوعی از اباتمنت ها هستند که موقتی بوده و به بهبود بافت لثه در اطراف محل ایمپلنت کمک شایانی می کند. پس از بهبودی لثه، اباتمنت های نهایی جایگزین هیلینگ اباتمنت شده تا بتوان پروتز را به ایمپلنت متصل کرد .

گردآوری: گروه تحقیق و پژوهش آنتوس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.